12 MAANDEN WACHTTIJD VOOR RIJPROEVEN IN LAOIS

Volgens plaatsvervangend Brian Stanley (SF) is er een wachtlijst van 12 maanden voor rijexamens in Laois.

 

De in Laois gevestigde TD heeft de groeiende achterstand in Laois en Offaly voor rijexamens opgeheven bij de minister van Transport Eamon Ryan in de Dáil vanwege talrijke klachten van zijn kiezers.

 

“Ik begrijp dat er een veiligheidsprobleem was met fysieke rijexamens op het hoogtepunt van Covid, maar nu we uit de pandemie komen, moet de minister personeel voorzien om bij te praten”, zei plaatsvervangend Stanley.

 

 

“Ongeveer 100.000 mensen wachten op rijexamens. De verkeersveiligheidsautoriteit zocht 80 extra testers voor bestuurders en ik heb begrepen dat er 40 werden verstrekt. Misschien bevestigt de minister dat. Dit houdt mensen tegen, ”beweerde Depuy Stanely

 

“Het opschorten van het theorie-examen heeft geen zin. De test kan in ligboxen of online worden gedaan. Het had nooit mogen worden opgeschort tijdens Covid-19.

 

“Ik breng ook de kwestie van het testen voor motorrijders aan de orde, van wie er een zei dat hij het rijexamen niet kan doen vanwege Covid. Het lukte me niet om erachter te komen hoe iemand Covid op een motor kon vangen.

 

Rijexamens voor motorrijders lijken ook te worden opgeschort. Wellicht zal de minister dit verduidelijken.

 

“Het veroorzaakt grote problemen in de graafschappen Laois en Offaly voor degenen die een rijbewijs en auto nodig hebben voor hun werk, vooral degenen die op het platteland van het binnenland wonen en geen openbaar vervoer hebben. Gratis motor theorie oefenen online mogelijk.

 

Wanneer zullen we actie ondernemen voor deze zeer moeilijke kwesties? ” Afgevaardigde Stanley concludeerde.

 

In antwoord op de vraag van plaatsvervangend Stanley zei minister Ryan: “Het testen van motorfietsen komt terug. Zoals de afgevaardigde zei, is de fysieke realiteit voor het doen van de test nu heel anders. We zorgden voor 42 extra testers.

 

De richting die ik gaf was dat als er meer testers nodig waren, er nog eens 40 zouden worden geleverd. De RSA moet zijn middelen beheren om die toewijzing te optimaliseren.

 

Het gaf aan dat de meegeleverde extra testers voorlopig voldoende zouden moeten zijn. Als er iets is dat we kunnen doen om de achterstand in de driver-test te verkleinen wanneer tests mogen terugkeren, zullen we het doen. Gratis motor theorie oefenen online mogelijk.

 

Evenzo verwacht ik dat de theorie-tests voor bestuurders eerst en snel zullen hervatten, niet alleen online maar ook persoonlijk, zodra de volksgezondheidsautoriteiten zeggen dat de centra kunnen worden heropend. ”

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.